Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera cu Ucraina 15.790 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 185.000 de lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de IGPF, în timpul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Cămârzana, mai multe persoane care se deplasau către interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea acestora, fiind somate verbal, moment în care persoanele în cauză au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean. În urma acţiunii, la faţa locului a fost identificată o persoană, cetăţean român şi au fost descoperite abandonate 26 de colete care conţineau ţigări de contrabandă”, informează sursa citată.

Autorităţile ucrainene au fost anunţate despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. Acestea, ulterior, au informat partea română că pe direcţia respectivă au reţinut cinci bărbaţi, cetăţeni ucraineni, implicaţi în activitatea infracţională.

„Coletele cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 15.790 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 185.000 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se derulează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, precizează IGPF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.