Cei cinci membri ai grupării certificatelor false de la vaccinare de la centrul din Vama Petea au fost plasați în arest preventiv de judecători, transmite Rador. Miercuri, procurorii DNA au formulat propuneri de arestare preventivă a celor cinci inculpați în dosarul certificatelor false de vaccinare, iar judecătorii Tribunalului Satu Mare au admis propunerea procurorilor și au dispus arestarea lor pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă, ea poate fi contestată în 48 de ore la Curtea de Apel Oradea.

Peste 2.000 de certificate de vaccinare ar fi fost falsificate în centrul deschis la Vama Petea, în județul Satu Mare. Unii dintre beneficiarii certificatelor false au ajuns ulterior în spital din cauza COVID și au recunoscut că nu s-au vaccinat, potrivit acelorași surse.

Printre persoanele plasate în arest preventiv se numără și Voichița-Camelia Sim, o asistentă medicală angajată în cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor. Procurorii o suspectează de complicitate la luare de mită, la fals intelectual și la fals informatic, toate în formă continuată.

În dosar au fost arestate preventiv încă patru persoane: doi registratori, o asistentă medicală a Centrul de vaccinare de la Punctul de Trecere a Frontierei din Vama Petea și o persoană care intermedia vaccinările false. Toți patru sunt bănuiți de luare de mită, fals intelectual și fals informatic, în formă continuată.

Procurorii anticorupție orădeni spun că angajații Centrului de Vaccinare Petea ar fi pretins și primit sume de bani variind între 250 și 300 de euro de la persoanele care doreau să obțină adeverințe de vaccinare și certificat digital european Covid-19, fără să le fie administrate în realitate dozele de vaccin.

Dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor, afirmă că asistenta este angajată de un an de zile în cadrul instituției pentru asigurarea triajului epidemiologic din Vama Borș și că, încă de ieri a demarat procedurile de desfacere a contractului de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.