Organizația PSD de Satu Mare l-a propus pentru funcția de prefect pe Mircea Govor, președintele organizației și unul dintre vechii lideri ai partidului, potrivit presei locale.

Mircea Govor, care controlează organizația de peste un deceniu, a fost achitat în martie acest an într-un dosar de șantaj în care primise în primă instanță o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj.

În martie 2021, judecătorii Ovidiu Musta şi Florin Filimon de la Curtea de Apel Oradea i-au achitat definitiv pe fostul lider PSD Satu Mare, Mircea Govor, pe fostul senator PSD, Valer Marian, și pe omul de afaceri Mirel Vlas de la firma Tehnic Asist din Botoșani, cel care aducea Lumina sfântă de la Ierusalim cu avionul.

În acest caz, în decembrie 2015, Mircea Govor a fost arestat preventiv timp de o lună.

În procedura de cameră preliminară însă, judecătoarele ÎCCJ, Ioana Bogdan, Luciana Mera și Tatiana Lucia Rog au eliminat probele obținute pe mandat de siguranță națională (MSN) după ce șeful structurii de securitate a Înaltei Curți de la acea vreme, Ionuț Matei, nu ar fi declasificat motivarea deciziilor prin care a emis mandatele. Matei ar fi invocat motive ce țin de securitatea națională, au explicat pentru G4media.ro surse judiciare.

Govor a fost acuzat de trei fapte de șantaj. Procurorii au susținut că Govor ar fi șantajat un avocat care avea contracte de asistență juridică cu instituții publice. Govor l-ar fi amenințat pe avocat că îl atacă în presa locală dacă instituțiile publice pe care le consilia juridic nu îi dau contracte lui Mirel Vlas de la firma Tehnic Asist. O altă faptă de șantaj se referă la un primar de comună, amenințat tot cu atacuri în presa locală.

A treia faptă de șantaj cu privire la Mircea Govor se referă la faptul că ar fi amenințat un inspector șef interimar al ITM Satu Mare cu destituirea, cu atacuri în presa locală și cu controale de la centru dacă inspectorii acestuia controlează primarii PSD din județ.

În acest dosar, foștii lideri PSD, Victor Ponta și Liviu Dragnea, au fost audiați ca martori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.