35 de inculpați din dosarul vacinărilor false anti-Covid de la Petea (Satu Mare) și-au recunoscut faptele și au încheiat cu procurorii DNA acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea unor infracțiuni de: dare de mită, complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual, complicitate la fals informatic, potrivit unui comunicat al DNA.

34 de inculpați au recunoscut că i-au dat unui intermediar, care și-a recunoscut și el faptele, câte 250 de euro mită pentru a primi certificatul de vaccinare anti-Covid, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin.

Cei 35 de inculpați au declarat că din banii respectivi, intermediarul ar fi remis inculpatei Hoblea Daniela-Ioana, asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, câte 150 euro/persoană, în total 5.100 euro, restul păstrându-i pentru sine.

Cei 35 de inculpați au declarat că au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora – între 1 (un an) și 3 (trei) ani cu suspendarea executării pedepsei și interzicerea unor drepturi.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Satu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.