Un crescător de oi ar fi rămas cu o pagubă de aproximativ 12.000 de lei după ce mai multe animale i-au fost ucise în mod intenționat, relatează agrointel.ro.

Oile ar fi fost călcate cu un tractor de către un fermier furios din Satu Mare care susține că a surprins animalele pe terenul său agricol și că acestea i-au distrus semănătura de grâu.

Fermierul ar fi trecut de trei ori cu tractorul peste turmă de oi, dar cu toate acestea, bărbatul nu a fost sancționat în niciun fel.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul din județul Satu Mare a călcat în mod intenționat mai multe ovine, cu un tractor agricol. În urma incidentului, au murit 24 de ori adulte, 20 de miei și 6 capre.

Agrointel relatează că fermierul a urcate efectiv cu tractorul peste oi, făcând viraj spre stânga pe terenul lui, după care a dat două ture prin partea dreaptă, printre oile care se aflau pe terenul său, respectiv pe drum, iar apoi a plecat de la fața locului, trecând peste terenul său cultivat cu grâu, îndreptându-se spre tabăra de vară a oilor.

În ziua următoare, medicul veterinar a constatat faptul că mai multe oi și miei au suferit diferite leziuni traumatice în urma cărora au mai pierit și alte animale, cauzându-i proprietarului un prejudiciu de aproximativ 12.000 de lei.

Conflictul dintre fermier și cioban este unul mai vechi, fiica proprietarului de ovine relatând că agricultorul a mai amenințat-o în trecut cu moartea şi a agresat-o fizic.

Potrivit fermierului, motivul pentru care a trecut peste oi a fost faptul că i-ar fi distrus semănătura de grâu, ceea ce ciobanul susține că este neadevărat.

Instanța spune că nu există suficiente probe din care să rezulte convingerea că oile au fost ucise printr-o acţiune intenţionată a inculpatului, scrie agrointel.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.