Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat un cetăţean francez, care a sprijinit opt cetățeni străini în încercarea de a trece ilegal graniţa în Ungaria cu intenția de a ajunge într-o țară din vestul Europei. Bărbatul este cercetat pentru trafic de migranţi, pe numele său instanţa dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Ieri, 12 mai a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea în cooperare cu colegii de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 03.15, colegii noștri au identificat, la aproximativ 50 de metri fața de linia de frontieră spre interior, pe direcția localității Bercu, județul Satu Mare, un autoturism înmatriculat în Franța, condus de către un cetățean francez, precum și un grup format din opt cetățeni străini.

Deoarece persoanele în cauză nu își justificau prezenta în zona de frontieră, s-a luat măsura conducerii acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că şoferul, în vârstă de 28 de ani, este călăuza celor opt cetățeni din Bangladesh, Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani.

Astfel cetățeanul franceaz intenţiona să-i ajute pe cei în cauză să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei opt cetățeni străini, precum și cu privire la infracțiunea de trafic de migranți pentru cetățeanul francez.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră sătmăreni l-au reținut pe cetățeanul francez pentru 24 de ore, ulterior procurorul de caz l-a prezentat în fața judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Cei opt cetățeni străini au fost preluaţi de lucratori ai Biroului pentru Imigrări Satu Mare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.