Un rezident din Satu Mare a fost informat că figurează ca proprietar al unui BMW Seria 5 atunci când s-a prezentat să-și plătească impozitele. La ghișeu, alături de informațiile referitoare la casa și mașina sa de familie, a fost surprins să afle că în baza de date municipală este înregistrat și cu un al doilea autoturism, conform relatărilor din PresaSM. Individul a alertat imediat autoritățile, declanșând o anchetă care a dezvăluit că în spatele acestui contract de vânzare-cumpărare fictiv se afla un individ din Mehedinți. Scopul acestuia era evitarea plății impozitelor și a eventualelor amenzi.

La vârsta de 31 de ani, bărbatul s-a prezentat la Direcția de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Tășnad pentru a-și achita obligațiile către stat. Cu toate acestea, funcționarul de la ghișeu i-a adus la cunoștință că are de plătit impozit și pentru un automobil BMW, despre care nu știa absolut nimic. Îngrijorat de această situație neașteptată, acesta a luat imediat legătura cu poliția pentru a sesiza problema.

În urma investigațiilor, autoritățile au prezentat victimei un contract de vânzare-cumpărare, document pe care acesta l-a negat categoric, precizând că semnătura de pe contract nu-i aparține. S-a descoperit că individul din spatele acestui act fals era un tânăr de 25 de ani din Mehedinți. Potrivit informațiilor oferite de PresaSM, acesta s-ar fi prezentat la Biroul de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Tâmna, județul Mehedinți, utilizând un contract falsificat pentru a scoate din evidența fiscală a primăriei un autovehicul deținut de acesta, respectiv un BMW Seria 5. Scopul său era acela de a evita plata impozitelor și a posibilelor amenzi.

În paralel cu ancheta poliției, bărbatul vătămat a reușit să identifice infractorul prin intermediul rețelelor sociale. Cu toate că tânărul promisese că va rezolva neînțelegerea odată ce se va întoarce în țară, acesta nu și-a ținut cuvântul, motiv pentru care victima a decis să depună o plângere penală împotriva sa. Recent, conform surselor citate, judecătorii Judecătoriei Carei au aplicat tânărului de 25 de ani din Mehedinți o amendă penală în valoare de 5.250 de lei. Acest caz nu este singular, întrucât în anul precedent, un alt bărbat din Satu Mare a fost confruntat cu situația în care a aflat că este înregistrat ca proprietar al unei mașini, primită o notificare de la primărie. Bărbatul a susținut că nu a avut niciodată mașina respectivă și a explicat că în martie 2020 și-a pierdut cartea de identitate, iar datele personale ar fi putut fi obținute de pe Facebook, unde fusese postat buletinul său. A urmat o plângere la poliție și expertize ale semnăturilor, însă persoana care a semnat în numele său a rămas neidentificată. La sfârșitul anului trecut, instanța a decis anularea contractului de vânzare-cumpărare al mașinii, recunoscându-l drept unul fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.